Folytatódik a Police Medic képzés Szekszárdon

2024. 02. 12., h - 11:09
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az utóbbi hetekben a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait képezték arra, hogy baj esetén bárkin segíteni tudjanak.

A Police Medic képzés már több mint 10 éve indult el először helyi kezdeményezésként Baranya vármegyében. Az évek elteltével egyre többen csatlakoztak a programhoz. Már lassan hat éve, hogy a Tolna vármegyei rendőrök is el kezdték elsajátítani a Police Medic alapjait.

De mi is az a Police Medic? A képzés célja, hogy a rendőröket felkészítse az életveszélyes helyzetek felismerésére és elhárítására akár intézkedés közben is. A legfontosabb cél, hogy az alapvető életmentési és elsősegélynyújtási technikákat elsajátítsák kollégáink. Az oktatás során az elméleti- és alap gyakorlati képzést követően a résztvevők valósághű szituációs helyzetekben gyakorolhatják az elsajátított tudásukat.

Az elmúlt években már több tucatnyi munkatársunk szerezték meg a Police Medic képzés nyújtotta tudást. Kollégáinknak néhány hónapja már nem kell Baranyába utazni, hogy tanuljanak, mert már Tolnában is vannak képzett Police Medic instruktorok, akik helyben oktatják kollégáinkat. Az elmúlt hetekben Máthé Zoltán r. százados, a Szekszárdi Rendőrkaptányság instruktora adta át az általa korábban megszerzett tudást kollégáinak. A képzés sikerét mutatja, hogy az egyenruhások közül egyre többen jelentkeznek, hogy megtanulják az alapvető elsősegélynyújtási fogásokat a gyakorlatban is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.