Gyermeknap a rendőrségen

2024. 05. 27., h - 14:48
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon megrendezett gyermeknapon színes programokkal és látványos bemutatókkal várták az érdeklődőket.

A főkapitányság a társszervezeteivel és kiemelt partnereivel együttműködésben, központi gyermeknapot szervezett 2024. május 25-én délelőtt Pécsett.

Míg a korábbi években rendőreink látogattak el a különböző gyermeknapi rendezvényekre, idén a rendőrség nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, közel 500 látogató vette birtokba a helyszínt. Az interaktív programokra a bölcsődék, óvodák és iskolák mellett lakásotthonban élő gyerekek is ellátogattak.

A Baranya Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet intézkedéstaktikai és kutyás bemutatóval készült, de megmutattak egy fogvatartotti zárkát is a fiataloknak.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Baranya Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége látványos járműbemutatót tartott. A polgárőrök állomásánál a gyerekek elektromos kisautókat és kismotorokat is kipróbálhattak, íjászkodhattak, megnézhettek közelebbről egy drónt és annak működését, de még cukorágyú is várta őket.

A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület tűzoltóautót hozott a fiataloknak, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete pedig – többek között – ambubabával, részegszemüveggel és csillámtetkóval készült.

A Mecsekerdő Zrt. munkatársai interaktív erdőpedagógiai játékokat és VR-szemüvegeket, mikroszkópot hoztak, a Pécsi Állatkert és Akvárium-terrárium az állatvédelemre hívta fel a figyelmet, és állatsimogató is volt náluk.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara a Teddy Maci kórház elnevezésű programja – célja, hogy a gyermekek ne féljenek az orvosoktól és eszközeiktől – várta az érdeklődőket, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány dolgozóinál pedig a játékok mellett az újraélesztést is megtanulhatták az ifjak.

A Baranya Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács horgászással, floorballal, egyensúlyozós feladatokkal kedveskedett a gyerekeknek.

A rendőr-főkapitányság munkatársai is megmutatták hivatásuk szépségét. Az élményt nyújtó játékok mellett fegyverzeti bemutatóval, OVI-ZSARU bábszínházzal, nyomkereső játékokkal, interaktív bűnmegelőzési játékokkal, kerékpáros akadálypályával és számtalan a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos programmal is színesítették a napot.

Az eseményen segítőként részt vettek a középiskolás közösségi szolgálatos diákok és az ifjú polgárőrök is.

A jó hangulatú rendezvény végén örömteli élményekkel tértek haza a gyerekek, kiemelt és együttműködő partnereinknek pedig ezúton is köszönjük, hogy részvételükkel hozzájárultak egy igazán boldog gyermeknaphoz.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Súlyos balesetet okozott Budapesten

A sofőrnek nem volt jogosítványa, az autó nem rendelkezett forgalmi engedéllyel, és az utastérben nem volt gyerekülés sem; egy másfél éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.