Hatékony együttműködés

2019. 02. 28., cs - 10:54
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek képviselői az elmúlt évben közösen végrehajtott szolgálatok hatékonyságát és eredményeit értékelték Balatonalmádiban.

A balatonalmádi rendőrök a különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek (vadász, erdész, halász, természetvédelmi őr, közterület-felügyelő, polgárőr) képviselőit hívták tanácskozásra 2019. február 27-én a helyi kapitányságra, ahol az illegális szemétlerakással kapcsolatos több éves tapasztalatokat elemezték és értékelték a résztvevők.

Vágfalvi Attila rendőr százados összefoglalója után a Balatonalmádi Járási Hivatal szakelőadója a jogi szabályozásról beszélt, majd Kukoda Norbert szakértő a hulladék, veszélyes hulladék fogalmát értelmezte a hallgatóságnak.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén tapasztalt esetek kapcsán az Egyes Rendészeti Feladatokat Ellátó Szervek (ERFESZ) egyeztették a szakhatósági jogköreiket, a közös szolgálatok végrehajtásának módját az illegális szemétlerakás visszaszorítása érdekében.

Anda György rendőr ezredes, a Veszprém megyei rendőr-főkapitány rendészeti helyettese hozzászólásában kiemelte, a balatonalmádi rendőrök és a társszervek közötti aktív és hatékony együttműködést, amely az eredményekben is megmutatkozik. Köszönetét fejezte ki a polgárőr egyesületek részére. Elismeréssel nyilatkozott önkéntes, a rendészeti feladatok végrehajtását támogató tevékenységükről.

A tanácskozás megerősítette, hogy a különböző szakterületről érkező tudás és tapasztalat, a technikai eszközök „együttes” használata a fás, bokros területek, vízpartok jobb megfigyelését teszik lehetővé az azonnalos, szakszerű és jogszerű intézkedésekről nem is beszélve.

erfesz

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.

 

Ki ismeri fel?

A miskolci nyomozók a lakosság segítségét kérik egy bolti tolvaj azonosításához.