Helyt álltak

2023. 05. 05., p - 09:29
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A ceglédi rendőrök Heimlich fogással segítettek egy 68 éves férfin, aki egy torkán akadt falat miatt fuldoklott.

Az egyenruhások 2023. május 1-jén este egy ceglédi rendezvény biztosítási feladatait látták el, amikor a rádióforgalmazásban végig söpört az információ: eltűnt idős férfit keres aggódó felesége. Végig talpalták a majálist, nem sokkal később pedig meglátták a sült kolbászát jóízűen falatozó nyugdíjast.

Megvárták, míg befejezi, majd gondolták, inkább közrefogva biztonságban hazakísérik a térben és időben nehezen tájékozódó időst. Együtt baktattak, amikor a férfi hirtelen elgyengült, a rendőrök „jól érzi magát?” kérdésére már nem tudott válaszolni, csak tátogott, nehezen vette a levegőt és a torkára mutogatott. Arcszíne is megváltozott, több kérdésre nem maradt idő, eljött a cselekvés pillanata.

Míg az egyik rendőr a rendezvényen lévő mentőkhöz szaladt segítségért, társa először az idős hátát kezdte ütögetni, sajnos hatástalanul. A járőr módszert váltott: hátulról átkarolta az akkor már az életéért küzdő és egyre jobban gyengülő férfit, majd Heimlich fogással többször összenyomta a tüdőt, az így megnövekedett légnyomás pedig kipréselte a félrenyelt falatot. Az idős ki tudta köpni és egy mély levegővétel után már beszélni is tudott. Még nagyon gyenge volt, a színe viszont visszatért és gond nélkül lélegzett.

A biztonság kedvéért a mentők kórházba vitték, aggódó nejét pedig a rendőrök megnyugtatták.

Néhány nappal később a rendőrök gondoltak egyet és meglátogatták az időst, személyesen bizonyosodtak meg arról, minden rendben és jól van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.