Idei utolsó Police Café Tatabányán

2023. 11. 27., h - 14:28
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A pályaorientációs sorozat utolsó Komárom-Esztergom vármegyei állomásán több mint tíz középiskolai fiatallal is lehetett beszélgetni a pályaválasztásukról.

A hetedik, egyben utolsó állomásához érkezett a Komárom-Esztergom vármegyei Pályaorientációs Police Café sorozat, ahol több mint tíz középiskolás fiatallal is lehetett beszélgetni a pályaválasztásukról. 2021. szeptember 28-án volt az első Komárom-Esztergom megyei Police Café, akkor közlekedésbiztonsági témában. Most a vármegyei Pályaorientációs Police Café sorozat utolsó rendezvénye zajlott. Ezzel lezárult a hét várost bejáró sorozat és az idei rendőrkávézás is a vármegyében.

A 2023. november 23-i rendezvényt dr. Madari Csaba r. ezredes, a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. Azt mondta, kíváncsian várja, hogy a mai fiatalok miként választanak maguknak pályát, és ha ez éppen a rendőri lenne, akkor azt miért és mikor döntik el.

Kiderült, hogy a mai fiatalok is vágynak kalandra, biztos munkahelyre, jó csapatra, így elsősorban ezt várják egy munkahelytől is. Mind a tíz jelen lévő fiatal egyértelműen azt állította, hogy ha a pályára vonzás módjai közül választaniuk kell, akkor szívesebben beszélgetnek őszintén egy hús-vér rendőrrel – vagy többel is, ahogyan a mai Police Caféban történt.

A rendezvény moderátora és segítője dr. Molnár Katalin, Police Café képző és moderátor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi docense volt, aki szakmai ismereteivel nagyban hozzájárult a párbeszéd sikeréhez.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zaklatás miatt felelhet

A gárdonyi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 20 éves férfinak az ügyében, aki ősszel gáz-riasztó fegyverrel fenyegetett meg egy párt.

 

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Három nap, négy elfogás

Nagykerekinél egy körözött autót foglaltak le, míg Ártándon három körözött személyt fogtak el a rendőrök.

 

Halmozta a bajt

A győri rendőrök egy helyi sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást, aki egy időben három jogsértést is elkövetett.

 

Veszélyesek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében.

 

Vasrudas rongáló

A budapesti rendőrök azonosították a férfit, aki betörte egy józsefvárosi pártiroda ajtóüvegét.