Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumokat tartottak

2022. 12. 01., cs - 07:41
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szekszárdon és Tolnán szerveztek tanácskozást a rendőrséggel együttműködő szervezetek képviselőinek.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője, dr. Marcsek Sándor r. ezredes 2022. november 29-én Tolnán, november 30-án pedig Szekszárdon tartott Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot. A rendőrség részéről Dr. Biró Attila r. alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Tolnán Wiesner Csaba r. alezredes őrsparancsok, Szekszárdon Dudás Zsolt r. alezredes, közrendvédelmi osztályvezető vett részt.

A fórumra meghívást kaptak a települések-, a járási hivatalok-, a polgárőr egyesületek vezetői, a katasztrófavádelem helyi vezetője, az egyházak és egyéb civil szervezetek vezetői.  

Dr. Marcsek Sándor r. ezredes, kapitányságvezető a jelenlévőket tájékoztatta a járásban levő települések közbiztonsági helyzetéről, majd a helyi szinten jelentkező problémákat, valamint az azok megoldásának lehetőségeit vitatták meg.

A bűnügyi és szabálysértési statisztikai adatok alapján a településeken nem jelentkezett olyan jellegű probléma, ami azonnali rendőri fellépést indokolna. A forgalomszervezési változtatásokkal kapcsolatban azonban több javaslat is érkezett, ezeket a későbbiekben további szervezetek bevonásával tervezik megoldani.

Szóba került még a családon belüli erőszak, az iskolákban tapasztalt agresszió, az iskolaőrök, iskolarendőrök tevékenysége is.

Főként az interneten elkövetett csalások megelőzése érdekében több igény is jelentkezett prevenciós előadások megtartására, amit a rendőrség természetesen biztosítani fog.

A rendőrség részéről továbbra is kiemelt feladatot jelent az ittas gépjárművezetők kiszűrése, a balesethez vezető okok, például a gyorshajtás visszaszorítása. Elhangzott, hogy a rendőrkapitányság Tolnán és Bátaszéken is rendszeresen sebességméréseket végez.

A helyi feladatok végrehajtásában a rendőrség továbbra is számít a polgárőrök munkájára. Példaértékű együttműködésüket a kapitányságvezető a fórumokon is megköszönte.    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.