Kékek a kék bolygóért

2023. 03. 24., p - 12:42
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat támogatásával, -a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Dunaújvárosi Rendőrörs és Megyeri Balázs környezetvédelmi aktivista közreműködésével- 2023. március 22-én rendezték meg a programot az egyenruhások.

A diákok az Úszóláp tanösvényt, valamint a Gyula diák sétányt tisztították meg mindennemű hulladékoktól, miután a szakemberek interaktív beszélgetés keretében hívták fel a fiatalok figyelmét a környezetvédelem fontosságára, a természet értékeinek megóvására, a szennyezésének megelőzésére.

A program indításaként a vízirendészet munkatársai egy palackokból készített vízcseppet emeltek ki a Dunából, amiket a diákok -a víz védelmével kapcsolatos- üzenetekkel tömködtek meg. A program zárásaként a résztvevők hal formát alkottak, ami a víz és a vízi állatvilág védelmének fontosságára volt hivatott felhívni a figyelmet.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.