Kékek a kék bolygóért

2023. 03. 24., p - 12:42
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat támogatásával, -a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Dunaújvárosi Rendőrörs és Megyeri Balázs környezetvédelmi aktivista közreműködésével- 2023. március 22-én rendezték meg a programot az egyenruhások.

A diákok az Úszóláp tanösvényt, valamint a Gyula diák sétányt tisztították meg mindennemű hulladékoktól, miután a szakemberek interaktív beszélgetés keretében hívták fel a fiatalok figyelmét a környezetvédelem fontosságára, a természet értékeinek megóvására, a szennyezésének megelőzésére.

A program indításaként a vízirendészet munkatársai egy palackokból készített vízcseppet emeltek ki a Dunából, amiket a diákok -a víz védelmével kapcsolatos- üzenetekkel tömködtek meg. A program zárásaként a résztvevők hal formát alkottak, ami a víz és a vízi állatvilág védelmének fontosságára volt hivatott felhívni a figyelmet.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.