Közösen Salgótarján közbiztonságáért

2022. 09. 30., p - 13:12
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

A polgármesteri hivatal épületének Dr. Förster Károly dísztermében megtartott értekezlet célja a városrészeket érintő aktuális közbiztonsági feladatokról történő egyeztetés a város településrészein szolgálatot ellátó körzeti megbízotti állomány és a képviselő-testület tagjainak közreműködésével.

Az egyeztetésen Salgótarján Megyei Jogú Város képviselő-testületének tagjai, valamint a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője és a Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály munkatársai, továbbá a polgármesteri hivatal közbiztonsági referense, a Salgótarjáni Nagyvárosi Polgárőr Egyesület képviselője, a Salgótarján Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és a megyei rendőr-főkapitányság körzeti megbízotti szakirányitója is részt vett.

A megbeszélést Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a rendőrkapitányság és a város vezetése között az évek óta fennálló együttműködés töretlen a felmerülő közrendvédelmi kérdésekben. Ponyi Béla rendőr ezredes, a rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a megjelenteket és ismertette a megyeszékhelyen szolgálatot ellátó körzeti megbízottak különböző településrészeken végrehajtott feladatait és tevékenységét. Hangsúlyozta, hogy a rendészeti feladatok a jövőben is közösen, a fórumon megjelent partnerekkel együttműködésben kerülnek megoldásra.

A megjelentek ezt követően értékelték a megyeszékhely településrészeinek közbiztonsági helyzetét és az ezekkel kapcsolatos további feladatokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.