Megállapodtak egy közös célért

2022. 08. 04., cs - 10:39
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztálya a Pozsonyi Határ-, és Idegenrendészeti Igazgatóság rendőreivel, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival megkezdték a közös ellenőrzést.

Első alkalommal került megszervezésre az együttműködő hatóságokkal ilyen jellegű közös szolgálat, mely számos tekintetben rendhagyó volt. Az eligazítást Farkas Gábor rendőr dandártábornok rendőrfőkapitány, illetve Milus Gábor rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, ahol köszöntötték Dr. Jozef Jasko rendőr ezredest, illetve Dr. Havelko Alzbeta rendőr százados meghívott vendégeket.

A komáromi Monostori-hídon, illetve a 13-as számú főúton végrehajtott fokozott ellenőrzés fókuszában az embercsempészek elfogása, valamint a gépjárművekben megbújt személyek felfedése, az országban illegálisan tartózkodó migránsok kiszűrése volt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztálya a szlovák rendőri szervekkel augusztus hónaptól heti rendszerességgel közös határmenti járőrszolgálatot fognak ellátni. Cél az illegális migráció és a hozzá kapcsolódó jogellenes cselekmények megakadályozása, visszaszorítása és ezáltal a belső biztonság megszilárdítása, az állampolgárok védelme és biztonságérzetének növelése.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.