Megújuló rendőrségi gépjárműpark

2017. 12. 20., sze - 13:15
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Új járőrgépjárműveket adott át Heves megye rendőrfőkapitánya.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 20-án 55 darab szolgálati gépjármű került. Az Audi, a Volkswagen, a Skoda, Mercedes és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Czinege László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány adta át Egerben, az Érsekkertben.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 5,8 évről 2,5 évre csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a nyomozást

Az érdi rendőrök befejezték az eljárást egy 28 éves férfivel szemben, aki helyben és a környező településeken követett el számos vagyon elleni bűncselekményt.

 

Segítsen, ha felismeri!

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.