Nem csak viszi a szót

2020. 12. 13., v - 08:52
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Felborult autóból mentett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Legtöbben a tévéből és a rádióból ismerik arcát, hangját. Szabóné Berki Bianka százados a nyilvánosság számára ismeretlen oldalát mutatta 2020. december 12-én kora délután. Szabadidejében szolgálati személygépkocsijával az M0 autóúton közlekedett, amikor Üllő térségében azt látta, egy autó kacsázni kezd előtte, megcsúszik, majd felborulva landol az árokban. Pillanatok alatt taposta gáz helyett a féket, félreállt, majd utasaival a szerencsétlenül járt autóhoz rohant.

Odaérve gyereksírást hallott, kiderült egy pici lány utazott a hátsó ülésen, egy férfi a volánnál. Közben két XVIII. kerületi, szabadidős, a baleset helyszínének közelében megálló rendőrnő is csatlakozott hozzájuk. Hezitálás nélkül kiemelték a csöppséget, majd segítettek kimászni az apukának.

A gyermek és édesapja megnyugtatása, a mentők és a kollégák értesítése gyakorlatilag párhuzamosan történt. Míg a segítségre vártak igyekeztek a forgalmi helyzetet is kordában tartani. A baleset következtében a 32 éves apa nem sérült meg, 2 éves kislányát a mentők - elővigyázatosságból – további vizsgálatra kórházba vitték.

A százados nem először segít bajbajutottakon. Földön fekvő emberek köszönték már meg segítő szándékú érdeklődését, de állatokat sem hagy sorsára. Parancsnoka már meg sem lepődik, amikor a reggeli munkakezdésre amiatt nem tud pontosan megérkezni, mert éppen az autópálya közelében bóklászó őznek, sünnek, vagy kóbor kutyusnak intéz mentést.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.