Noel vendégségben

2021. 08. 13., p - 16:43
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hőgyészi kisfiút a 112-es segélyhívó munkatársai Szombathelyen látták vendégül.

Még júliusban történt, hogy egy – akkor öt és fél éves – kisfiú felhívta a segélyhívó telefonszámot, mert anyukája rosszul lett.

A hőstettéért a gyermeket 2021. augusztus 12-én Szombathelyen, a 112-es Segélyhívó Központban látták vendégül. A kisfiú első élménye a rendőrségi objektumban az volt, hogy felülhetett a rendőrmotorra. Az egész napos program alkalmával Noelt dr. Balázs Zsolt r. ezredes, a központ vezetője fogadta, aki elismerő oklevelet és a Hívásfogadó Központ Foglalkoztató füzetének első példányát adományozta neki. A kisfiú találkozott Bodó Károllyal, azzal az operátorral, aki a hívást fogadta, amikor Noel telefonált. A Szekszárdi Mentőállomás mentőtisztje, Tóth Andor a mentők nevében mondott köszönetet a fiúnak. A rendőrök számos ajándékot is átadtak a bátor gyermeknek, aki többek között legóval, kitűzőkkel, láthatósági mellénnyel, játék rendőrautóval térhetett haza.

Az egész napos program során Noel betekinthetett a hívásfogadóban dolgozók munkájába is. A legérdekesebb mégis az volt számára, amikor a kezébe vehetett egy igazi rendőrjelvényt.

A hosszú út és fárasztó nap végén egy fáradt hőstől búcsúztunk el, aki elhatározta, hogy felnőtt korában csatlakozik az egyenruhások táborához.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.