Nyílt nap a Veszprémi Rendőrkapitányságon

2022. 01. 13., cs - 08:22
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Pályaválasztás előtt álló fiatalok ismerkedhettek meg a rendőri hivatással.

A Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum diákjai látogattak el a helyi rendőrkapitányságra, a 2022. január 12-én megrendezett nyílt napra. A látogatókat Szűcs Erika rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság hivatalvezetője köszöntötte. A diákoknak lehetőségük nyílt megtekinteni a rendőrök szolgálati felszereléseit és gépjárműveit. Ezenkívül közelebbről is bepillantást nyerhettek a bűnügyi technikusok és a közrendvédelmi szakterület munkájába. A Veszprémi Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály vezetőjének előadását interaktív foglalkozás követte, melynek során a diákok maguk is kipróbálhatták a nyomkutatás és –rögzítés technikáit, eszközeit. A fiatalok ezután Takács Krisztián rendőr zászlós és nyomkövető szolgálati kutyája, Gomez bemutatóját nézhették meg. A Közrendvédelmi Osztály munkatársai pedig intézkedéstaktikai foglalkozást tartottak a tanulók bevonásával, amelyet fegyvertechnikai bemutató követett.

A nyílt nap célja az volt, hogy a fiatalok megismerhessék a rendőrség szervezeti felépítését, valamint felvilágosítást kapjanak a rendészeti szakgimnáziumi képzésre történő jelentkezés feltételeiről, továbbá a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzésről. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismét akcióban a drón

A rendőrök visszatérő jelleggel ellenőrzik a 4-es számú főút balesetveszélyes szakaszát.

 

Összehangolt csapatmunka

A társszervek közös erőfeszítésének köszönhetően épségben megtalálták az erdőben eltévedt házaspárt.

 

A „Stop” tábla nem ajánlás

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

 

A levegőből is

Előzés záróvonalon, kanyarodás kézben tartott telefonnal, vezetés és utazás biztonsági öv nélkül. Az elmúlt hetekben több szabálytalanul közlekedő járművezetőről készítettek felvételt a drónnal közúti ellenőrzéseket végző rendőrök Békés megyében.

 

A sebességre koncentráltak

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében ellenőrzést hajtottak végre.