Nyílt nap a Veszprémi Rendőrkapitányságon

2023. 01. 27., p - 11:09
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Pályaválasztás előtt álló fiatalok ismerkedhettek meg a rendőri hivatással.

A Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum diákjai jártak a helyi rendőrkapitányságon a 2023. január 26-án megrendezett nyílt napon. A rendezvény célja az volt, hogy a fiatalok megismerhessék a rendőrség szervezeti felépítését, valamint felvilágosítást kapjanak a rendészeti szakgimnáziumi képzésre történő jelentkezés feltételeiről, illetve a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzésről. 

A fiatalok közelebbről is bepillantást nyerhettek a bűnügyi technikusok és a közrendvédelmi szakterület munkájába. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály vezetőjének előadását interaktív foglalkozás követte, amelynek során a diákok maguk is kipróbálhatták a nyomkutatás és –rögzítés technikáit, eszközeit. A rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának munkatársai pedig intézkedéstaktikai foglalkozást tartottak a diákok bevonásával, amelyet fegyvertechnikai bemutató követett. A diákoknak lehetőségük nyílt megtekinteni a rendőrök szolgálati felszereléseit és gépjárműveit is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.