Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

2022. 12. 01., cs - 08:23
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

A rendezvényt Seres Ildikó r. ezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgató-helyettese, Torma Sándor r. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálat vezetője, dr. Bátori Gábor r. alezredes, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője és Béres István r. alezredes, a Készenléti Rendőrség XXVI. Bevetési Osztály osztályvezető-helyettese nyitotta meg.

A nyílt napon a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum több évfolyamos diákjai vettek részt. Az egyenruhások a 10 hónapos rendőrjárőr képzésről és a 2 éves rendőr tiszthelyettesi képzésről beszéltek a fiataloknak.

A nap folyamán bemutatták a csapatszolgálati feladatokat, köztük a szolgálati drón használatát, a gépjárművek megállításának és az igazoltatásnak a szakszerű alkalmazását, illetve a passzív tömeg kezelését. A megjelentek közelebbről megismerkedhettek az okmányok eredetiségének vizsgálatával és a bűnügyi technikus eszközeivel.

A rendőrök kutyás bemutatóval is kedveskedtek a fiataloknak. A diákoknak lehetősége volt kötetlen beszélgetésre a különböző szakterületeken dolgozó szakemberekkel, így bővíthették ismereteiket a speciális fegyverekkel, a gépkarabéllyal és a testpáncéllal kapcsolatban. A nyílt napnak köszönhetően a diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri pályával.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.