Országos interaktív bűnmegelőzési program Székesfehérváron

2021. 10. 23., szo - 08:12
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

„Re-akció” elnevezésű rendezvényt tartottak a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnáziumban 2021. október 21-én.

„A projekt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kidolgozott, az iskolákban megvalósításra kerülő bűnmegelőzési rendezvény, mely komplex módszerekkel, több célcsoportot megszólítva, interaktív módon, tapasztalatszerzésre építve ad át az életből merített szituációk megjelenítésén keresztül prevenciós ismereteket.”-szól a program pontos meghatározása, ami a gyakorlatban a következőképpen nézett ki.

A középiskolások először tanórák keretein belül kapcsolatteremtő, érdeklődés-felkeltő, a különböző bűnmegelőzési témákra rávezető, alapismereteket átadó interaktív foglalkozásokon vettek részt.

Ezt követően a gyerekek az iskola udvarán intézkedéstaktikai-, önvédelmi- és kutyás bemutatót, valamint szituációs gyakorlatokat tekinthettek meg és láthatták, hogy milyen könnyen válhatnak bűncselekmény áldozatává, vagy elkövetőjévé. A diákok megtapasztalhatták azt is, hogy egy előre beállított baleseti helyszínen miként működik együtt a rendőrség a társszervekkel.

A program moderátora Topa Zoltán rendőr őrnagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembere volt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.