Őrzők napja Szentendrén

2022. 09. 23., p - 14:51
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A programon több száz gyermek vett részt.

Szentendre Város Önkormányzata 2022. szeptember 22-én a már hagyományos Európai Autómentes Nap programsorozathoz csatlakozva, városi rendezvényt szervezett a Duna Korzón, melyhez idén is csatlakoztak a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai, Szentendre város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, az Országos Mentőszolgálat, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Központi Kiképző Bázisának munkatársai.

A rendezvényt katonazenekar nyitotta meg, majd a megjelent résztvevőket Pilis Dániel, Szentendre Város alpolgármestere köszöntette.

Az Altiszti akadémia katonái akadálypályával, katonai járművekkel, a kapitányság munkatársai kerékpáros ügyességi pályával, ujjlenyomatvétellel, bűnmegelőzési tanácsadással, KRESZ tesztlappal és színezővel készültek a kicsiknek és kicsit nagyobbaknak is. A látogatók közül, többen ismerkedtek a rendőrmotorral és a tűzoltóautóval is. A programot színesítették a szentendrei praxisközösségi védőnők, akik újjáélesztési bemutatót tartottak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.