Öt dolog, amit biztosan nem szeretnek a betőrök!

2021. 09. 21., k - 13:36
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Dicsérteben és jutalomban részesültek azok a rendőrök, akik a közelmúltban két eredményes elfogásban is részt vettek Miskolcon, illetve Ózdon.

Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Szűcs Tibor, a Telmon Kft. ügyvezető igazgatója 2021. szeptember 21-én Miskolcon adták át az elismeréseket az eredményes felderítésben részt vállaló rendőröknek.

Székely Tamás r. főtörzszászlós, a Miskolci Rendőrkapitányság járőrparancsnoka és Földvári Gábor r. főtörzsőrmester a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság járőrvezetője 2021. január 25-én - a telepített riasztórendszer jelzésére - fogták el azokat az elkövetőket, akik betörtek egy miskolci telephelyre.

Rózsa Sándor r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese, Balogh Csaba r. őrmester, és Lázi Norbert r. őrmester az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 13-án működtek közre egy ózdi besurranó tolvaj elfogásában. A gyanúsítottat szintén a működésbe lépő jelzőrendszer riasztása alapján sikerült tetten érniük a rendőröknek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei tudják, hogy mit nem szeretnek a betőrök:

  1. Az elkövetők nem szeretik a rácsokat, riasztókat, a mozgásérzékelős lámpákat, és a túl bonyolult biztonsági záraktól is inkább távol tartják magukat, továbbá a riasztórendszereket.
  2. Ha teheti, a bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  3. Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is!
  4. A közösségi médiában megosztott információk is ötletet adhatnak a lopások, betörések elkövetéséhez. A betörések elkerülése érdekében csak akkor osszunk meg utazásunkról képeket, pontos információkat, ha biztosak vagyunk benne, hogy azokat valóban csak a szűk baráti körünk látja, vagy halasszuk az élménybeszámolót a visszaérkezésünk utánra.
  5. Különösen fontos, hogy azoknak az ingatlanoknak a vagyonvédelmével is foglalkozzunk, amelyeket csak időszakosan használunk.
  6. A hosszabb időre felügyelet nélkül maradó házakban lehetőleg ne tároljon a szükségesnél nagyobb értékeket! Amennyiben mégis így tesz, gondoskodjon védelmükről.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keresik

A rendőrök keresik azt a sofőrt, aki kilenc külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Láthatóan nem unták

Minden tudni és szórakozni valót belepréseltek a szigetszentmiklósi rendőrök abba a néhány órába, amíg alsós diákok figyelmét kellett lekötniük. Bóbiskoló, ásító gyermekarc nem volt, csak pirospozsgás, mosolygó és koncentráló.

 

Ivó napi művelet

Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették szó szerint a mai névnapot. Tizenegy járművezető bűncselekményi kategóriát fújt.