Pályaorientációs Police Café Tatán

2022. 04. 22., p - 09:31
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendészeti pályaorientációs képzést folytató iskolák vezetői, tanárai is jelen voltak az eseményen.

A Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság 2022. április 21-én immár a harmadik megyei Police Cafét tartotta, ezúttal a tatai Öreg-tó partján álló Új Kajakház és Ökoturisztikai Központban. Az első 2021. szeptember 28-án Tatabányán, a második pedig 2022. február 16-án Komáromban volt. Ám ez a mostani volt az országban az első Pályaorientációs Police Café. A problémafeltáró, elemző megoldáskeresésnek ugyanis az volt a célja, hogy áttekintsék, szakmailag alaposan megvitassák és a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban igyekezzenek megoldani a megyei szintű rendőrhiányt. Éppen két hónappal ezelőtt, február 22-én gyűlt össze egy a mainál szűkebb társaság egy kissé formálisabb körben a tatabányai rendőr-főkapitányságon, hogy elinduljanak azon az úton, amely a konkrét helyi megoldások felé vezethet. Az volt a nulladik kilométerkő. Az első pedig ez a Café. 

A témában és a feladatban érintett most meghívott 25 szakember három asztal körül foglalt helyet. A rendészeti pályaorientációs képzést folytató iskolák vezetői, tanárai és tanulói, a pályaorientációban már oktató rendőr kollégák és potenciális utódaik, valamint a megye városi kapitányságainak különböző szintű vezetői voltak hivatalosak az eseményre.

A rendőrré válás személyügyi feltételei. Toborzás vagy pályaorientáció? Diákok – szakmák – iskolák. Rendőr és/vagy tanár? Ezek voltak azok a kulcsfogalmak, amelyeket nagyon időszerű volt átbeszélni. Hogy mindez a rendelkezésre álló négy óra időtartamban a lehető legjobban sikerülhessen, abban három, a terepen járatos témagazda, Nagy Edina iskolaigazgató, Tamási Zsolt r. alezredes és Girhiny Kornél r. őrnagy tanársegéd – segített. A rendezvény módszertani ötletadója és házigazdája dr. Molnár Katalin egyetemi docens, Police Café képző és moderátor volt.

A közös gondolkodás 2022. szeptember 7-én Dorogon folytatódik. Akkor még eggyel tovább szeretnének lépni: a pályaorientációs képzésbe bevonni kívánt rendőr kollégáké lesz a terep, hiszen az ő példamutatásukon, hitelességükön nagyon sok múlik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.