Police Café a rendőrségen

2022. 02. 17., cs - 12:51
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagysikerű programnak ezúttal Komárom adott otthont.

A Police Café programot első alkalommal 2021. szeptember 28-án ismerhettük meg Tatabányán, majd pár hónap elteltével 2022. február 16-án Komáromban szervezték meg a rendőrök.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Komáromi Rendőrkapitányság munkatársai a patinás, száz évvel ezelőtt hasonló célra emelt Komáromi Rendőrkapitányság épületébe azokat a vendégeket, akikkel a város közbiztonságáról szerettek volna beszélgetni. A rendezvényre harmincan érkeztek. A Rendőrkávéházak történetében az érdeklődésnek ez a foka még dr. Molnár Katalint, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét is meglepte, aki a moderálásban nyújtott segítséget. Jelen voltak a társszervek képviselői, köztük a közlekedési ügyész, a katasztrófavédelem munkatársai, az önkormányzat, a tankerületek képviselői, általános iskolás diákok és polgárőrök. A háromfordulós beszélgetések során a közlekedés biztonsága, ezen belül az ittas és bódult állapotban történő vezetés, illetve a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyei kerültek a középpontba. A harmadik téma a biztonságos internetezés volt. A résztvevők részéről nagy volt az aktivitás, szívesen osztották meg egymással a tapasztalataikat.

Mindannyiuk véleménye az volt, hogy a balesetek döntő többsége a szabályok megszegésére vezethető vissza. Üzenetük, hogy a balesetek megelőzése érdekében a szabályokat betartva kell a közlekedésben résztvevőknek figyelniük egymásra.

...hogy mindenki hazaérjen!

Legközelebb a Rendőrkávéházat Tatán szervezik meg 2022. június 2-án, melyre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság izgalmas témákkal készül.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.