Rangos elismerésben részesült

2022. 02. 24., cs - 10:18
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa Victima Protector díjat vehetett át az áldozatvédelem területén nyújtott munkájáért.

Az Igazságügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság által alapított Victima Protector díj olyan személyek részére adományozható, akik az áldozatsegítés területén kimagasló teljesítményt nyújtanak. Az elismerést minden évben február 22-én, az áldozatok világnapján adják át, és évente összesen tíz embernek adományozható.

Idén a díjazottak között szerepelt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi referense, Szűcs Anita rendőr törzszászlós is, aki az elismerést és adományozást igazoló oklevelet az Emberi Erőforrások Minisztériumában megtartott ünnepségen vehette át.

A kolléganő a főkapitányságon a „Fókuszban az áldozat” elnevezésű áldozatsegítői programot irányítja és koordinálja, munkájának köszönhetően kimagasló az áldozatelérési mutató Baranyában. A program keretében a megyében jelentős számban sikerült elérni az áldozatokat, a Pécsi Áldozatsegítő Központ szakembereivel, valamint az egyéb segélyszervezetekkel együttműködve pedig már többeknek segítettek kijutni az áldozati helyzetből.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 18-án 12:00 órától május 19-én 24:00 óráig.