Rendőrök és kézilabdások összefogása a biztonságos közlekedésért

2022. 05. 28., szo - 19:50
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) a Telekom Veszprém Kézilabda Klubbal együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a szabályos, biztonságos közlekedést közösen népszerűsítsék.

Az együttműködési megállapodást dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója és dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, az ORFK-OBB elnöke írta alá 2022. május 28-án a Veszprém Aréna sajtótermében.

Az aláírást követően kezdődő Telekom Veszprém KC – Grundfos Tatabánya KC kézilabda mérkőzésen a kezdődobást a 8 éves Máté végezhette el, aki korábban a 112-t tárcsázva mentette meg édesanyja életét. 

Magyarország területén 2021-ben 14 233 személysérüléses közúti baleset történt. Tavaly 544 személy vesztette életét közútjainkon. Mivel a közlekedési balesetek 98%-a emberi hibára vezethető vissza, ezért az ORFK-OBB kiemelt feladatának tekinti, hogy a közlekedők magatartását minden lehetséges módon pozitív módon befolyásolja.

A közlekedés és a sport közös metszéspontja a fegyelmezettség és a másik tisztelete.

A most kötött megállapodásban a felek egyetértettek abban, hogy közös programokon, az internetes felületeiken, és a nagy múltú kézilabda klub sportolóinak bevonásával közvetítik a jövőben azokat a baleset-megelőzési üzeneteket, amelyek csökkenthetik a közlekedési balesetek számát. 

…, hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.