Sokszínű BRFK

2022. 12. 06., k - 11:29
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Gyilkossági nyomozóval, motoros rendőrrel, vízirendésszel, bűnügyi helyszínelővel, körzeti megbízottal, keresőkutyás szakemberrel és „kommandóssal” is beszélgethettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság pályaorientációs nyílt napján részt vevő középiskolások. 

 
Mintegy 120 diák töltötte meg a Rendőrségi Igazgatási Központ auditóriumát 2022. december 6-án délelőtt. A 17-18 éves középiskolásoknak dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya beszélt a BRFK-ról, majd egy látványos bemutatót követően Gál Sándor r. alezredes, az Életvédelmi Osztály vezetője egy konkrét bűncselekmény felgöngyölítésén keresztül – a hallgatóságot bevonva – mutatta be a gyilkossági nyomozók munkáját. A megszólalók között volt Szécsényi András is, aki videóival fiatalok százezreinek adott már betekintést a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyes szakterületeinek tevékenységébe. A Humánigazgatási Szolgálat a felvételi követelményekről, a jelentkezési lehetőségekről és a képzésről adott tájékoztatást, majd a diákok személyesen beszélgethettek a pályaorientációs nyílt napon részt vevő rendőrökkel. 
 
Hasonló eseményeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság jövőre is tervez, a részleteket a BRFK Facebook oldalán közöljük.
 
A rendőrjárőr-képzés iránt érdeklődők itt találnak további részleteket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.