Szent György Érdemjel és dicséret a tiszthelyettesnek

2015. 11. 27., p - 13:19
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A végegyházi körzeti megbízott, aki annál a mezőhegyesi idősek házánál intézkedett, ahol egy férfi kézigránátot robbantott, határozott és önfeláldozó tevékenységével mérsékelni tudta a robbanószerkezet hatásait.

Magyarország belügyminisztere eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül Szent György Érdemjelet adományozott Jegyinák Jánosnak, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőr főtörzsőrmesterének.

 

A 2015. november 26-án Mezőhegyes településen gránátrobbanást követően tanúsított önfeláldozó, az emberi élet megmentésére irányuló gyors és példamutató tevékenysége elismeréseként a körzeti megbízottat Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány is dicséretben és jutalomban részesítette. Az elismerésekről szóló állományparancsokat Jegyinák János r. főtörzsőrmester 2015. november 27-én vette át Budapesten, a Készenléti Rendőrségen. Az ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Balogh János r. vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes a körzeti megbízottat példaként állította a Magyar Rendőrség teljes személyi állománya elé.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Embercsempészés miatt őrizetben

Békés megyében a rendőrség őrizetbe vett egy román állampolgárt, mert a gyanú szerint három határsértőnek segített abban, hogy miután Románia felől az államhatárt illegálisan átlépték, tovább tudjanak utazni. A rendőrök Pitvaros és Mezőhegyes között tartóztatták fel őket.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.