Térkő Party – Ne fulladj bele a nyárba!

2024. 06. 20., cs - 08:58
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hatóságilag kihirdettük a nyarat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési Térkő Party-val nyitotta meg nyarat Miskolcon.

A Térkő Party általános és középiskolásoknak szóló bűn- és balesetmegelőzési célokat szolgáló figyelemfelkeltő kísérleti jelleggel megrendezett nyárindító rendezvény. Miskolcon a Városház téren 2024. június 19-én életre hívott nyárnyitány a rendőrség és társszervei a zene közvetítő erejét felhasználva hívták fel a figyelmet a nyári időszakban a diákokat érintő esetleges veszélyekre.

Miskolcon, a Városháztéren felállított kamionon egy országosan elismert DJ, egy miskolci rendőrökkel felálló rap-csapat, illetve egy helyi táncstúdió töltötte meg a teret a rendőrség társszervei által felállított prevenciós pontok mellett. A bűn- és balesetmegelőzési sátoroknál a hasznos, életmentő információk mellett a szakemberek által feltett kérdésekre helyesen válaszolók ajándékokat kaptak, így mindenki nyert.

A Térkő Party résztvevői: Rick Roll és Cruise, eLTE Best Dance Company, DJ SZECSEI

A program résztvevői: B-A-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Bűnügyi Technika Osztály, B-A-Z. Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, Miskolci Hívásfogadó Központ, Magyar Vöröskereszt B-A-Z. Vármegyei Szervezete, B-A-Z. Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács, Tokaji Vizirendészeti Rendőrőrs, B-A-Z. Vármegyei Kormányhivatal Zöld Ház Közösségi Foglalkoztató, Balogh Oktató Kft.

 

Nyári szlogeneink:

Nyárnyitány: Térkő Party

Térkő, mert a nyárnak tér kő’!

Ne fulladj bele a nyárba!

Hőségben is hideg fejjel!

Ne fürdjél le…ittasan!

A buliban senkit ne hagyjál hátra!

Soha sehol senkinek ne add át a pénzedet.

Hallgass anyadára!

A szünidőben egy a matek: 112!

 Csak egy szabály van, tartsd be a szabályokat!

Szeptemberre visszavárunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.