Tisztelet a tanároknak, elismerés a kiváló tanulónak

2024. 06. 11., k - 15:40
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendészeti tagozatos diákokat oktató Békés vármegyei tanárok részesültek kitüntetésben. Mellettük egy országos tanulmányi versenyen belügyi rendészeti ismeretekből első helyezést elért tanulónak is gratulált a rendőrfőkapitány.

Tanárokat és egy tanulmányi versenyt nyert diákot köszöntött Vörös Ferenc r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány június 11-én a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Két oktatónak a négy nappal korábban, a Rendőrségi Igazgatási Központban átvett kitüntetéséhez gratulált. A Békéscsabai Szakképzési Centrum tanárait, Sándor Gábort és Szíjjártó Sándort dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány részesítette elismerésben. Szíjjártó Sándor korábban a Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban dolgozott, majd a Szent-Györgyi Albert tagintézménybe került, és töretlen lelkesedéssel, kiváló szakértelemmel foglalkozik a rendészeti pálya iránt érdeklődő fiatalokkal. Ugyanilyen magas színvonalon végzi tevékenységét Sándor Gábor is, aki a Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban tanít. Harmadik kollégájukat, a szintén kiváló rendészeti oktatót, Novák Istvánt, a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Nemes Tihamér intézmény tanárát Vörös Ferenc r. dandártábornok részesítette elismerésben.

Mindhárman rendőrként szolgáltak korábban, így nemcsak elméleti tudással, hanem gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek. Példát mutatnak a fiataloknak, önzetlenül foglalkoznak velük, igyekeznek sikerhez segíteni őket. Különböző programokra, tanulmányi és szakmai versenyekre készítik fel, kísérik el őket, amelyeken igen szép eredményeket érnek el. Idén az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen belügyi rendészeti ismeretekből Juhász Noémi, a Békéscsabai Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium 12/B osztályos tanulója nyert. Ezért a kitűnő eredményért a rendőrfőkapitány Szent György emlékplakettet és ajándékutalványt adományozott neki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítsenek azonosítani!

A keszthelyi nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Bújócska

Ruhák alá bújt egy gyanúsított, amikor a Kunhegyesi Rendőrőrs szolgálatos állománya elszámoltatni érkezett. Őrizet lett a vége.

 

Keressük Farkas Nórát

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a 42 éves nő megtalálása érdekében.