Töretlen az együttműködés

2022. 12. 02., p - 11:35
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Régóta fennálló együttműködést újított meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Utcai Szociális Segítők Egyesülete.

Évek óta példaértékű az együttműködés a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Utcai Szociális Segítők Egyesülete között. Mindkét fél elkötelezett a fedél nélkül élő személyek védelme iránt. A közös tevékenység egész évben megvalósul a két szervezet között, a téli időszakban azonban még nagyobb hangsúlyt fektetnek a hajléktalanokra való odafigyelésre. A 2022. december 1-jén aláírt megállapodásban lefektették azokat az vállalásokat, amelyeket a rendőrség és az egyesület az utcán élő emberek segítése érdekében teljesítenek.

 

A téli hónapokban a rendőrség egyik kiemelt feladata az utcán élő személyek tartózkodási helyeinek feltérképezése, azok visszatérő ellenőrzése, és szükség esetén a bajba jutott személyek részére történő segítségnyújtás. Ezen tevékenység hatékony végrehajtása érdekében működik együtt évek óta a főkapitányság és az egyesület. A megújított együttműködési megállapodást december 1-jén a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon írta alá Farkas Gábor r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Balatoni Ágnes, az Utcai Szociális Segítők Egyesületének vezetője.

1

 

A rendőrök az elmúlt hetekben már felkeresték azokat a helyeket, ahol a fedél nélkül élők tartózkodnak. Tájékoztatták őket, hol találnak melegedőt, ingyenes szálláshelyet maguknak, és ha kérik, további segítséget hívnak hozzájuk. Előfordulhat ugyanis olyan eset, hogy a hajléktalan nem ismeri a környéket, vagy nincs pénze, eszköze, hogy eljusson a legközelebbi melegedőbe.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emellett az állampolgárok összefogását is kéri. A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a lakókörnyezetben is előfordulhatnak olyanok, akik pillanatnyi egészségi állapotuk miatt szorulnak mások segítségére, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, vagy az Utcai Szociális Segítők Egyesületének krízisvonalát, a 34/511-028-as telefonszámon.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.