Új szolgálati autók a Békés megyei rendőrségen

2020. 12. 29., k - 11:53
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kilenc korszerű gépkocsit a megyei rendőrfőkapitány adta át a munkatársainak.

A rendőrség kormányzati támogatással 2017-ben egy hosszú távú amortizációs csereprogramot indított. Ennek keretében központi beszerzés útján három, illetve a Belső Biztonsági Alap egyik projektje során megvalósított beszerzésnek köszönhetően hat új rendőrségi szolgálati gépjármű érkezett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra. A rendőrség napi tevékenysége során alapvető fontosságú a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a hatékony logisztikai tevékenység. Ennek egyik alappillére a gépjármű állomány szinten tartása és folyamatos fejlesztése. A Békés megyében 2020. december 29-én szolgálatba állított két kisbuszt, hat terepjáró gépkocsit és egy rendőri jelzéssel ellátott személyautót dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át a munkatársainak. A nehéz terepen is használható terepjárók a határrendészeti, határőrizeti feladatok ellátását segítik majd. A jól felszerelt járművek támogatják a magas színvonalú munkavégzést és korszerű, biztonságos munkakörnyezetet jelentenek a szolgálati feladatokat ellátó rendőröknek. Minden járműhöz rendelkezésre áll a téli és a nyári gumiabroncs készlet, valamint biztosított a teljes körű karbantartás, a megfelelő szerviz háttér.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.

 

Lezárt akta: „Letelt a munkaidőm”

Három motoros is felborult tavaly egy letakarítatlan, sáros útszakaszon Isaszegnél. A vizsgálat feltárta, foglalkozási szabályszegések idézték elő a baleseteket. A monori rendőrök vádemelést javasolnak egy cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.

 

Rozmaring 30 euróért?

Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.