Újabb facsemete az „Élet fája”

2021. 10. 13., sze - 06:15
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által útjára indított program résztvevői Mátraverebély-Szentkút Kegyhely parkjában ültették el az összefogást szimbolizáló hársfát.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve az önkormányzatokkal 2021. évben indította útjára az „Élet fája” elnevezésű programot, amely során minden településre az erdészet által javasolt, a település természeti adottságainak megfelelő fajtájú facsemetét ültetnek.

A kezdeményezés célja a koronavírus elleni küzdelemre és a vírus terjedésének a megakadályozására történő figyelemfelhívás.

Az első facsemetét a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Szécsényi Rendőrkapitánysággal és a támogatókkal közösen, a Példakép Táborban résztvevő gyermekek jelenlétében helyezték el 2021 júliusában a Szécsényi Forgách-Kastély mögötti várkertben.

A program következő helyszínén, Mátraverebély-Szentkúton 2021. október 12-én a szervezőket a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói a természet szeretetéről összeállított verses, zenés műsorral lepték meg. Dr. Nagy Helén rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Titkársági Főosztály vezetője ünnepélyes megnyitóját követően dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte a programot támogatókat és a meghívott vendégeket.

Ezt követően a parkban a rendőr-főkapitányság vezetője, valamint Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Nagy-Majdon József, Bátonyterenye és Nagy Attila, Mátraverebély polgármestere, továbbá Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője közösen ültették el az „Élet fáját”. A kislevelű hársfa csemetét dr. Orosz Lóránt atya, a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely igazgatója áldotta meg.

A rendezvény résztvevői jelenlétükkel hozzájárultak ahhoz, hogy az elültetett facsemete újabb szimbóluma legyen az összefogásnak. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Sinkó Csaba bv. alezredes, Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka, Tóth Péter László címzetes tű. alezredes, a Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs parancsnoka, Szabó László, az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi Szervezetének titkára és Zahorecz Sándor rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese. Jelen volt továbbá dr. Tőzsér Zsolt, a Nógrád Megyei Kormányhivatal igazgatója, Berki Judit, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselője, valamint Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke is.

Az „Élet fája” program tovább folytatódik nem csak Nógrád megyében, hanem az országban is, hiszen egyre több rendőr-főkapitányság csatlakozik a kezdeményezéshez.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy eltiltás 2025-ig

A sofőrt nem érdekelte, hogy több hatóság is eltiltotta a járművezetéstől, a jánoshalmi rendőrök elfogták a 2025-ig eltiltottat.

 

1+18

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves román sofőr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

Elfogták a betörőket

Elektronikai eszközöket lopott idős szomszédaitól Apátfalván egy helybeli páros, akiket a makói rendőrök rövid időn belül elfogtak.