Valótlanságok

2023. 03. 28., k - 15:40
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

A www.pestisracok.hu portálon 2023. március 27-én "Nyomozás indul az M1-esen történt tömegbaleset ügyében" címmel közzétett cikke állítja, hogy a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy magánszemély feljelentését követően rendelt el nyomozást az M1 autópályán bekövetkezett halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

A portál tényállításával szemben a valóság az, hogy a magánszemély beadványa 2023. március 16-án érkezett a főkapitányságra, a nyomozás kezdő dátuma pedig 2023. március 11. napja. A különbség 5, azaz öt naptári nap.

Fogalmilag kizárt a portál azon állítása, mely szerint a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményben értesítette a portált a hivatalból elrendelt nyomozásról. A közlemény az közlemény, az értesítés pedig értesítés - a vármegyei rendőr-főkapitányság a tömegszerencsétlenség ügyében sem közleményt, sem értesítést nem küldött pestisracok.hu részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.