Vendégül láttuk Lajoskát, a 112 kis hősét

2019. 07. 11., cs - 15:03
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az ORFK Ügyeleti Főosztály vezetője és Somogy megye rendőrfőkapitánya Kaposvárott köszöntötte az életmentő kisfiút.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, egy hatéves kisfiú határozott és okos viselkedésének, valamint kollégáink gyors és pontos munkavégzésének köszönhetően sikerült a gyermek édesanyját időben szakszerű ellátásban részesíteni.

2019. július 10-én Lajoskát és anyukáját rendőrautóval vittük Kaposvárra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra. A kisfiú itt ismerkedett meg személyesen kollégánkkal, aki a mentés során a gyermekkel folyamatosan tartotta a kapcsolatot. A találkozást követően a rendőrök megmutatták Lajoskának, hogyan végzik munkájukat a tevékenységirányítási központban. A kisfiú ajándékokkal és élményekkel gazdagodva tért haza otthonába.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emlékeztek még Lajoskára?🤔 Ő az a 6 éves kisfiú, aki lélekjelenlétének és jó helyzetfelismerő képességének köszönhetően a legjobb döntést hozta, és hívta a segélyhívót – ezzel mentette meg édesanyja életét.☝️ Példaértékű tettéért a kis hőst ma elvittük a Kaposvári Rendőrkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, ahol találkozott azzal a kollégánkkal, akivel telefonon beszélt anyukája rosszullétekor.👮‍♂️🚔 A ránk emlékeztető ajándékoknak köszönhetően, reméljük, ha Lajoska felnő, egyszer visszahúzza a szíve hozzánk és ő is a rendőrség nagy családjának méltán büszke tagja lesz.😍🤗🥰 #rendőrség #police #hivatás #segélyhívó #congratulations

Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés,

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bevetették a drónt a jászságban

A közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök.

 

Lezárt ügyek: Mélyzseb

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy üzletekben üzletszerűen tolvajló nővel szemben folytatott.