Vezetni és irányítani a digitális világban II.

2019. 11. 21., cs - 09:45
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Konferencia a Duna Palotában.

A Rendőrség Tudományos Tanácsa, a Belügyi Tudományos Tanács, valamint a Magyar Rendészettudományi Társaság közös szervezésében a Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretén belül 2019. november 19-én a Duna Palotában megrendezésre került a „Vezetni és irányítani a digitális világban II.” című konferencia.

A konferencia témái közt szerepelt az innováció és a fejlesztés szerepe és ösztönzése, a digitális identitás menedzselése az Ipar 4.0 világában, a 21. századi vezetés sajátosságai a hibrid műveletekben, a kihívások a kiberbiztonságban, szervezés – mint vezetési funkció – módszerei, sajátosságai és jó gyakorlatai a digitális világban, valamint a jövő projektvezetési kihívásai. 

A konferenciát dr. Németh József PhD. r. ezredes, címzetes egyetemi docens, a Rendőrség Tudományos Tanácsának elnöke nyitotta meg, a résztvevőket dr. Pozsgai Zsolt r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte, levezető elnökei dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy, címzetes egyetemi tanár, a Belügyminisztérium oktatási főszemlélője és a Rendőrség Tudományos Tanácsa elnöke voltak.

A Magyar Tudomány Napja alkalmából a rendőrség tudományos és innovációs tevékenységének támogatásban nyújtott szakmai munkája elismeréséül, országos rendőrfőkapitány Szent György érdemérmet adományozott dr. Birkner Zoltánnak, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökének.

A személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes a Magyar Tudomány Napja alkalmából, tudományos és szakmai munkájának elismeréséül jutalomban részesítette dr. Németh József PhD. r. ezredest, a Rendőrség Tudomány Tanács elnökét, dr. Kardos Sándor István PhD. r. alezredest, az ORFK Személyügyi Főigazgatóság, Humánigazgatási Szolgálat Fegyelmi Osztály megbízott osztályvezetőjét, Steib Norbert rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, Biztonságfelügyeleti és Ügykezelési Csoport vezetőjét.

Az rendezvényen előadást tartott dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, dr. Obermayer Nóra, a Pannon Egyetem tanszékvezetője, prof. dr. Resperger István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Nemzetbiztonsági Intézet igazgatója, dr. Kovács Gábor r. dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese, prof. Dr. Rajnai Zoltán, az Óbudai Egyetem kar dékánja, prof. dr. Szabó Lajos György, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Az előadások írásos változata a Rendőrségi Tanulmányokban megjelenik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letörte a csapórudat

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

 

Rabló állhat bíróság elé

Egy kecskeméti férfi egy áruházból kísérelt meg néhány dolgot ellopni, de a biztonsági őr észrevette. A gyanúsítottat a rendőrök a rutin, a személyismeret és a szerencse segítségével fogták el.