Vezetőváltás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon

2017. 11. 29., sze - 15:07
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Több évtizedes kiemelkedő rendőri pályafutást követően nyugállományba vonul dr. Lukács János r. vezérőrnagy, Csongrád megye rendőrfőkapitánya.

Magyarország köztársasági elnöke 2017. november 30-ai hatállyal a hivatásos szolgálatra vonatkozó felső korhatár elérése miatt – a törvény erejénél fogva – megszüntette szolgálati jogviszonyát dr. Lukács János r. vezérőrnagynak, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

A rendőrség szolgálatában hosszú időn átívelő, kiemelkedő szakmai pályája és áldozatkész tevékenysége elismeréseként Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány emléktárgyként Bem szablyát adományozott a nyugdíjba vonuló megyei rendőrfőkapitánynak.

Magyarország belügyminisztere 2017. december 1-jei hatállyal dr. Piros Attila r. dandártábornokot bízta meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével. Az erről szóló okmányt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állománygyűlésén az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője adta át.

A főkapitányság épületében dr. Lukács János r. vezérőrnagy ünnepélyes keretek között átadta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját dr. Piros Attila dandártábornoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.