VIII. bűnügyi technikai emlékverseny Nógrád megyében

2022. 05. 14., szo - 06:54
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Salgóbányai Ifjúsági Tábor adott otthont a megyei bűnügyi technikusok versenyének.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága két év kihagyás után 2022. május 13-án rendezte meg Klein László rendőr alezredesről –  2004-ben elhunyt kollégájukról – elnevezett hagyományossá vált bűnügyi technikai emlékversenyt.

Klein László rendőr alezredes kiváló szakemberként 1986. június 1-től  2003. december 15-ig Bűnügyi Technikai Alosztály vezetőjeként irányította a kiemelt bűncselekmények helyszíni szemléin a bűnügyi technikusi feladatokat. A verseny alapításának célja a bűncselekmények helyszíni szemléin szolgálatot ellátó szemlebizottságok szakmai és gyakorlati ismereteinek bővítése, valamint a megye legjobbjainak díjazása volt.

A Salgóbányai Ifjúsági Táborban megtartott rendezvényt dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között Kreitz Zsuzsanna rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály vezetője, dr. Szokolai Zoltán rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Osztály vezetője, Antal István tű. ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Juhász László tű. alezredes megyei tűzoltósági főfelügyelő és dr Gárdonyi Gergely rendőr ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Forenzikus Tudományok Tanszékének vezetője is.

A feladatokat Nagy Tivadar rendőr alezredes, a Bűnügyi Technikai Osztály vezetője ismertette a rendőrkapitányság munkatársaiból alakult csapatoknak. A megmérettetésen a bűnügyi helyszínelő csoportok egy állomáson elméleti tudásukról számoltak be, valamint öt életszerű helyzet modellálásával beállított helyszínen hajtották végre a gyakorlati feladatokat.

A legeredményesebbnek a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai bizonyultak, míg második helyen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság csapata végzett, harmadik helyezést a Balassagyarmati  Rendőrkapitányság munkatársai érték el.

A „Legjobb bűnügyi technikus díját” a Pásztói Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Bóta Adrienn rendőr főhadnagy, míg a „Legjobb szemlebizottság vezető” díját Pamlényi Ádám László rendőr főtörzsőrmester, szintén a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársa kapta meg.  

A rendezvényen résztvevő Klein Péter, az emlékverseny névadójának fia is szurkolt a résztvevőknek és a legeredményesebb csapat részére különdíjat adott át.

A rendezvényt a bűnügyi technikusok kötetlen beszélgetéssel zárták.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keresik

A rendőrök keresik azt a sofőrt, aki kilenc külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Láthatóan nem unták

Minden tudni és szórakozni valót belepréseltek a szigetszentmiklósi rendőrök abba a néhány órába, amíg alsós diákok figyelmét kellett lekötniük. Bóbiskoló, ásító gyermekarc nem volt, csak pirospozsgás, mosolygó és koncentráló.

 

Ivó napi művelet

Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették szó szerint a mai névnapot. Tizenegy járművezető bűncselekményi kategóriát fújt.