Zala vármegyei elismerések

2023. 05. 02., k - 09:09
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség ünnepe, Szent György napja alkalmából részesítették elismerésben a rendőröket a kiemelkedő szakmai tevékenységükért.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. április 28-án ünnepi állománygyűlést tartott Zalaegerszegen, ahol a Rendőrség napja alkalmából aktív és nyugállományú hivatásos rendőrök, rendvédelmi igazgatási alkalmazottak, munkavállalók és civilek részesültek elismerésben.

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért Szent György érdemjelet adományozott Somogyi-Magyar Attila rendőr főtörzszászlósnak, rendőrségi tanácsosi címet Bekő Péter címzetes rendőr főtörzszászlósnak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője Dr. Balogh János rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány, szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette:

  • Szabados Gábor rendőr főhadnagyot,
  • Tóth Barnabás rendőr őrnagyot,
  • Kovács Pál ny. határőr századost.

Szakterületén nyújtott kiemelkedő tevékenységéért dicséretben és pénzjutalomban részesítette:

  • Némethné Pataki Mária rendvédelmi alkalmazottat
  • Horváth Kinga rendvédelmi alkalmazottat.

A jutalomban részesülők közül többen az elismeréseket az Országos Rendőr-főkapitányság központi ünnepségén vehették át.

Zala vármegye rendőrfőkapitánya, dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért Sárkányölő Szent György emlékplakett és pénzjutalom elismerésben részesítette, valamint az

„Év zalai bűnügyi munkatársa” címet adományozott Sárvári János c. rendőr alezredesnek.

„Év zalai rendészeti munkatársa” címet adományozott Horváth Bence rendőr főtörzsőrmesternek.

„Év zalai szakmai támogató munkatársa” címet adományozott Pap Tamás rendvédelmi alkalmazottnak.

Aktív nyugdíjasegyesületi tevékenysége, valamint 80. születésnapja alkalmából Sárkányölő Szent György emlékplakettet adott át Béli József ny. határőr főtörzszászlósnak.

Szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért további 49 fő munkatársunk részesült dicséretben és jutalomban.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.