Bécsi szuperzsaruk

2024. 03. 27., sze - 12:15
Zsaru Magazin

Az osztrák rendőrség különleges egységének alpintechnikás tagjai látványos bemutatót tartottak a Klinik Landstrasse belső udvaránál a Down-szindróma világnapja alkalmából. Szuperhőskosztümökben ereszkedtek le az egészségügyi intézmény helikopterleszállójáról.

A WEGA (Wiener Einsatzgruppe Alarmabteilung) kommandósai már teljesítettek alpintechnikai gyakorlatot a zwentendorfi atomerőmű kéményén, az ottensteini vízerőmű gátján, a bécsi Prater óriáskerekén és a szintén fővárosi DC-Tower homlokzatán, de március 21-én összekötötték a kellemest a hasznossal, és a Klinik Landstrasse Down-szindrómás osztályán kezelt gyerekeknek kedveskedtek. Megadták a módját, mert miután a szolgálati helikopterből kiszálltak, és a 80 méteres ereszkedést megkezdték, a Wiener Polizeimusik egymás után játszotta a képregényes szuperhősök élő szereplős mozisikereinek főcímzenéit. Az időjárás is kegyes volt hozzájuk, és miután Wonder Woman, Batman, Pókember, Thor és Vasember földet értek, egyenruhás kollegáik rendőrségi ajándékcsomagokat osztogattak a Down-szindrómás gyerekeknek. A látványos eseményen részt vett Gerhard Karner belügyminiszter és Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőkapitány is.

Az osztrák rendőrség különleges egységénél jelenleg negyven olyan zsaru szolgál, akik önkéntes alapon teljesítették a 120 órás alpintechnikai képzést, és számukra rendszeresen szerveznek szinten tartó gyakorlatokat. Erre szükség is van, mert havi átlagban 4-5 bevetést teljesítenek, főleg öngyilkosságra készülőket hoznak le magaslati helyekről. Érdekesség, hogy a társszervek állományában is vannak olyan rendőrök, akik elvégezték az alpintechnikai képzést, és ők a gyakorlatokon is csatlakozhatnak a WEGA-sokhoz. A klinikai szuperhősködésre az osztrák nemzeti nyomozóiroda (Landeskriminalamt) egyik munkatársa is velük tartott, ő volt Wonder Woman. A rendhagyó bemutatóról videó is készült, amely itt tekinthető meg: https://youtu.be/rEzEIGC_s_Y?feature=shared

SZ. Z. J.

FOTÓ: BÉCS RENDŐRSÉGE


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.