Hány rendőr kell egy aligátor befogásához?

2024. 06. 10., h - 14:05
Zsaru Magazin

Egy Gulf Shores-i (Alabama) családi ház garázsánál kiderült, hogy négy, de a biztonság kedvéért odamentek heten, és egyikük felvette az intézkedést. A 180 cm-es hüllőt célszerszámokkal kapták el, majd átkötözték a száját, és átadták a vadőröknek, akik visszavitték természetes környezetébe.

A Mexikói-öböl partján fekvő város egyik kertes házából érkezett az – arrafelé rendkívülinek aligha mondható – bejelentés, miszerint a tulajdonos észrevette, hogy egy közel 2 méteres aligátor bekvártélyozta magát a garázsukba. „Én megijedtem tőle, ő pedig tőlem” – fogalmazott a helyi médium riportjában az idős férfi, hozzátéve, hogy a méretes példány egy pad alatt hűsölt.

A Gulf Shores-i rendőrség öt járőre és két körzeti megbízott érkezett a helyszínre. A tevékenységirányítás diszpécsere értesítette a vadgazdálkodási őrszolgálat ügyeletét is, de a befogást a zsaruk végezték. Képzésükön megtanultak bánni a szolgálati jármű csomagtartójában található befogóhurokkal, ráadásul az egyikük gyakorlott vadállatbefogó. William Phillips őrmester korábban a vadgazdálkodási őrszolgálatnál dolgozott, és aligátorbefogásban is részt vett. Az egyik zsaru filmezett, két másik pedig készenlétben állt.

„Nem volt könnyű olyan helyzetbe kerülni, ahonnan rá lehetett pattanni a hátára” – idézte fel a rendőrségi riportban Phillips őrmester, aki elsőként húzta át a befogóhurkot az állat hosszú állkapcsán, és amikor kollegája rátette a másikat, Phillips a hurkot feljebb húzta a nyaki részre. Így a páncélos hüllőt már annyira leszorították, hogy rátérhettek a megkötözésére. Ezt a műveletet végezték négyen, ahogyan a képeken is látható, és a jelek szerint élvezték az intézkedést. Stílusosan kék szolgálati ragasztószalaggal kötözték át az aligátor száját, de hagyományos kötelet is tettek rá. Egy törölköző is szerephez jutott, ezzel valószínűleg a szemét takarták le, miután feltették a vadőrök kisteherautójának rakfelületére, a szakemberek visszavitték a hüllőt a természetes környezetébe. A riportot azzal zárták, hogy ilyen egy átlagos hétköznap Gulf Shores járőreinek életében.

SZ. Z. J.

FOTÓ: GULF SHORES RENDŐRSÉGE


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítsenek azonosítani!

A keszthelyi nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Bújócska

Ruhák alá bújt egy gyanúsított, amikor a Kunhegyesi Rendőrőrs szolgálatos állománya elszámoltatni érkezett. Őrizet lett a vége.

 

Keressük Farkas Nórát

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a 42 éves nő megtalálása érdekében.