Harminchat év után búcsúzott

2024. 02. 09., p - 07:58
Zsaru Magazin

A napokban fejezte be aktív szolgálatát Sasvári Frigyes főtörzszászlós, a kutyavezetők legelismertebb szakoktatója, aki nemcsak a négylábúak lelkét ismerte, de az általa képzett kollégákét is, és erre igen nagy szüksége volt ahhoz, hogy ennyire sikeres munkát végezzen.

A dunakeszi objektumban búcsúztatták Sasvári Frigyes főtörzszászlóst, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) kutyavezető-képző és állatfelügyeleti főosztály szakoktatóját jelenlegi és egykori kollégái, felettesei január 29-én. Harminchat év, azaz csaknem négy évtized kötötte a dunakeszi bázishoz, több ezer hazai és külföldi zsaru képzésében vett részt, civil kutyás versenyeket is nyert, nem véletlenül övezte nagy tisztelet. Sasvári Frigyes nemcsak az ebek lelkét ismerte, de a képzett kollégákét is, és erre igen nagy szüksége volt ahhoz, hogy az állat és a kutyavezető között megteremtse azt az érzékeny egyensúlyt, amit a sikeres munkavégzés megkövetel. Kiváló szakember volt, a kutyavezető-képzés külföldön is tisztelt alakja. Egyebek mellett erről is beszélt a búcsúztatón Pinczésné Kiss Klára ezredes, a ROKK megbízott igazgatója, Janza Frigyes vezérőrnagy, a Belügyminisztérium oktatási főszemlélője, aki 1983-tól majd’ húsz éven át vezette parancsnokként a rendőrkutyák képzésével foglalkozó dunakeszi objektumot, Morva László alezredes, a ROKK kutyavezető-képző és állatfelügyeleti főosztály vezetője, Frigyer Lászó alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztályának vezetője, végül a szakoktatók nevében Demeter István főtörzszászlós, egykori szakoktató.

Sasvári Frigyes az elismerő oklevelek mellett a hagyományoknak megfelelően kapott egy dísznyakörvet és egy aranyláncot is, amelynek medáljába egy német juhász fejét gravírozták. A most elköszönő főtörzszászlós dolgozott a leghosszabb ideig oktatóként a dunakeszi bázison.

T. Z.

FOTÓ: SZABÓ GABRIELLA

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.