Kristálytiszta elfogás

2023. 11. 28., k - 11:59
Zsaru Magazin

Térfigyelő kamerán figyelt fel október 21-én a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója pszichoaktívanyag-fogyasztókra a Blaha Lujza tér környékén, akik üvegpipából szívták a kristályt. Értesítette a járőröket, akik elfogták a társaságot.

 A VIII. kerületben, a Blaha Lujza tér környékén szúrták ki a gyanús társaságot a zsaruk.

– Megjelent a kerületben a kristály néven ismert pszichoaktív anyag, amelyet úgy használnak, hogy a dohányboltban kapható pipába beletöltik, majd alulról meggyújtják, és a keletkezett gőzt beszívják – mondja Méhes Tímea főtörzsőrmester, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. – Október 21-én a térfigyelő kamerákat néztük, amikor felfigyeltünk egy négyfős társaságra, amely egy eldugottabb, parkos részen ült a Blaha Lujza térhez közel. Leültek egy padra, majd miután egyikük megtöltötte a pipáját valamilyen anyaggal, megkínálta vele a többieket is. Mivel feltételezhető volt, hogy kristályt fogyasztanak, értesítettem a szolgálatban lévő járőr kollégákat, akik azonnal a helyszínre indultak. 

A kiérkező zsaruk igazoltatták a négyfős társaságot, majd L. Kálmán (43) ruhájában három pakett fehér, kábítószergyanús anyagot találtak. Ezt követően előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Cselekményét részben elismerte.

L. Kálmánt csekély mennyiségű, kínálással vagy átadással elkövetett kábítószer-kereskedelem vétségének elkövetésével gyanúsítják. Jelenleg szabadlábon védekezik.

RÁDI MÓNIKA

FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.