Már 22 traffibox méri a sebességet Veszprém vármegyében

2024. 07. 08., h - 09:40
Zsaru Magazin

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Zánkai Erzsébet-tábor együttműködésének részeként helyeztek üzembe két traffiboxot a tábor bejáratánál július 4-én.

Ha valaki, hát Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző, nem mellesleg a sportág egyik világbajnoka pontosan tudja, milyen veszélyes a gyorshajtás. Csakhogy amíg ez a versenypályán kötelező, a közutakon tiltott. Ám tiltott vagy nem, sokan száguldoznak Magyarország közútjain, ennek következtében számos baleset történik. A legfőbb visszatartó erő az önfegyelem volna, de ameddig az hiányzik az autósok, motorosok egy részéből, fontos a szigorú ellenőrzés, amelynek egyik eszköze a traffipax. A gyakran úgynevezett traffiboxban elhelyezett sebességmérő eszköz talán egy picit lelassítja majd a gyorshajtókat, ennek érdekében Veszprém vármegyében már 22 traffibox méri a haladási tempót. Ezek közé tartozik az a két szerkezet, amelyet a 71-es főút zánkai szakaszánál helyeztek üzembe.

VVMRFK sajtótájékoztató

Amint azt Dékány Balázs dandártábornok, Veszprém vármegyei rendőrfőkapitány elmondta az átadóünnepségen: a rendőrség, így a Veszprém megyei rendőrség évek óta kiemelt hangsúlyt fektet a bűn- és baleset-megelőzésre, a sebességet helytelenül megválasztó járművezetők kiszűrésére. A közlekedési szabályok betartására ösztönzés, valamint az Erzsébet-tábor biztonságosabb megközelítése érdekében tartották fontosnak a két új készülék elhelyezését. Hangsúlyozta, hogy a nyári időszakban rendkívül forgalmas a 71-es főút ezen szakasza, és a legtöbb baleset a gyorshajtás miatt következik be, így a sebességmérő eszközöknek jelentős szerepük van a közlekedésbiztonság javításában. A megyében található 22 készülékből hat a Balaton-part 71-es főútján található.

VVMRFK sajtótájékoztató

Az együttműködés keretében a rendőrök felvilágosító, tájékoztató és prevenciós foglalkozásokat, előadásokat is tartanak a táborozó diákoknak.

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke azt emelte ki, hogy fontosnak tartja a szoros együttműködést a rendőrséggel, valamint a traffiboxoknak köszönhetően a gyermekek nemcsak a táborban vannak biztonságban, hanem közlekedésük során is fokozottabb figyelmet kapnak.

A rendezvényen ugyancsak részt vevő Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző úgy vélte, nagyon lényeges a fiatalok oktatása és szemléletformálása, és megemlítette, hogy tavaly ötezer gyermeknek tartott foglalkozásokat a motorozás alapjairól.

T. Z.

FOTÓ: VESZPRÉM VÁRMEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.