Piszkos meló

2014. 10. 02., cs - 13:19
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Átépítés alatt álló házának nappalija alá akarta elásatni és bebetonoztatni három ember holttestét az egykori ügyvéd, S. Sándor (71).

A felfogadott építési vállalkozónak kellett volna a piszkos melót is elvégeznie, aki inkább beszámolt az aprólékosan kidolgozott tervről a zsaruknak.

 

Augusztus közepén fogadta fel egy 52 éves asszony az építési szakembert, V. János Lászlót (39), hogy egy fővárosi, XXII. kerületi trafóházat alakítson át családi házzá. A hölgy szeptember elején az egyik megbeszélésre magával vitte élettársát, S. Sándort, aki ügyvédként mutatkozott be a vállalkozónak.

 

- Néhány nappal később a férfi ellenőrizte az építési munkálatokat, majd a munkaidő végén felajánlotta, elvisz kocsival egy darabon - idézi fel a hátborzongató történetet V. János László. - Útközben elpanaszolta, ötmillió forinttal tartoznak neki hárman, nem akarják megadni, tudok-e esetleg valakit, aki behajtaná. Amikor néhány nap múlva újra találkoztunk, megadtam neki egyik ismerősöm számát, aki visszaszerezte volna a pénzét. S. Sándor ekkor azt mondta, adósai - egy 39 éves férfi, valamint egy 25 és egy 70 éves nő - a lakásában élnek, nem hajlandók kiköltözni, nem tudja eladni az ingatlant. El kellene rabolni őket.

 

Az építési vállalkozó azt hitte, ez valami próbatétel, hogy a megbízó kipuhatolja, milyen ember.

 

- Közöltem vele, én egyszerű ember vagyok, nem értek ilyesmihez. Ekkor annyiban maradt a dolog, egy hét múlva viszont újra előhozakodott a témával. Az arca eltorzult a gyűlölettől, amikor a tervéről beszélt. Elképzelése szerint az lett volna a dolgom, hogy két beszervezett segítővel, egy kölcsönkapott furgonnal elmegyek a józsefvárosi lakásához, egy sokkolóval elkábítom a megfigyelése szerint a környéken kutyát sétáltató haragosát - a 39 éves férfit - és a harci kutyáját. Ezután betesszük a férfit a furgonba, majd felmegyünk a lakásba, és ugyanezzel a módszerrel „kiütjük” a két nőt. Hogy ne legyen feltűnő, szőnyegbe csavarva lehozzuk őket, majd elvisszük Csepelre. Hogy ott mi történik velük, azt nem részletezte, csak annyit mondott, a három holttestet a XXII. kerületi építkezésen, a nappalija alá gondolta eltemetni és bebetonozni. Kinyomtatta a józsefvárosi lakás alaprajzát, bejelölte, melyik szobában ki lakik. A munkáért háromszor 200 ezer forintot ígért, majd még egymilliót, ha sikerrel zárul az „akció”.

 

 

A ledöbbent építőmester látszólag elvállalta a megbízást, majd próbálta húzni az időt, amíg kitalálta, hogyan tovább. Szeptember 19-én értesítette a zsarukat.

 

- Aprólékosan meghallgattuk a mindenben együttműködő vállalkozót - vág bele a nem mindennapi eset ismertetésébe Moóri Balázs főhadnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztály vizsgálati alosztályának vizsgálója. -  Hangfelvétel készült a legközelebbi találkozójukról, amikor is S. Sándor közölte V. János Lászlóval, változott a terv, a furgont a ház előtt találja majd, a kulcs a bal első kerékgumin lesz. A járműben egy mobilt hagy, azon tartják a kapcsolatot. Megszerezte a lakás kulcsait is, hogy V. Jánosnak ne az utcán, kutyasétáltatás közben kelljen elkábítania későbbi áldozatát. Ezután, mintegy biztatásként, hozzátette: ha jól végzi a munkát, lesz még meló, mert több adósa is van.

 


Moóri Balázs főhadnagy

 

- Remegtem az idegességtől, amikor a gödröt ástam a XXII. kerületi építkezésnél - vallja be V. János. - A hideg rázott a gondolattól még úgy is, hogy tudtam, a rendőrök megakadályozzák az eszement tervet.

 

V. János megbeszélt egy utolsó egyeztetést szeptember 22-ére. Délután fél egykor futottak össze S. Sándor XII. kerületi lakása közelében.

 

- Ekkor a megbízó újra módosított az elképzelésén: sztornózta a csepeli állomást, három haragosát egyenesen a XXII. kerületi építkezéshez akarta vitetni - folytatja a főhadnagy. - Itt S. Sándor egy embere várta volna őket, aki a likvidálásra várók azonosítása után a gödörbe temeti a „csomagokat”. V. János utolsó feladata másnap a betonozás lett volna.

 

A találkozón a BRFK nyomozói elfogták az ördögi tervet kiagyaló férfit.

 


S. Sándor

 

- Kihallgatásán S. Sándor kimért és nyugodt volt, nem tett vallomást - összegez Moóri Balázs. - A gyanúsítás ellen panasszal élt. Jelenleg háromrendbeli emberölés előkészülete bűntettel gyanúsítjuk, a bíróság szeptember 25-én elrendelte előzetes letartóztatását. S. Sándort 2010-ben kizárták az ügyvédi kamarából. Ennek okát és az ügyben felmerülő valamennyi kérdést is vizsgáljuk az eljárás további szakaszában. FERENTZI TÜNDE FOTÓ: S. J., BRFK, REPRÓ: S. J.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megéri használni!

Nógrád megyében a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

 

Money, money!

Két, külföldiek által bérelt fővárosi lakásba surrant be két fiatal. A lakók kitessékelték őket, erre erőszakkal próbáltak visszamenni. A ferencvárosi rendőrök perceken belül elfogták a feltételezett tetteseket.