Rajta ülős rajtaütés

2024. 03. 13., sze - 12:20
Zsaru Magazin

A coloradói Lakewood rendőrsége nyilvánosságra hozta minden idők egyik legkínosabb elfogását. Különleges egységük ugyanis vagyon elleni bűncselekmény elkövetése közben fogott el egy betörőt, méghozzá letolt gatyával. A férfi az idegen ingatlan egyik vécéjén ült, amikor a kommandósok rányitották az ajtót.

Széklethez hasonlítható napja volt annak az amerikai betörőnek, akit február 29-én reggel kutattak fel coloradói rendőrök, és az elfogás felejthetetlen pillanatait testkamerával is rögzítették. Előzőleg csendes riasztó jelezte, hogy egy illetéktelen hatolt be az épületbe a Denvertől délnyugatra fekvő Lakewoodban. Erről nem adtak bővebb tájékoztatást, de a mosdószekrény stílusából ítélve a rajta ülős rajtaütés helyszíne egy magántulajdonban lévő ingatlan volt.

Vécén ülő betörő

Mivel nem lehetett tudni, az elkövetőnek van-e fegyvere, a különleges egység tagjait vezényelték ki az elfogására. Miután a kommandósok körbevették az ingatlant, szolgálati drónt is bevetettek a telek átkutatására, de a behatolót sehol sem találták. Ezután párosával fésülték át az épületet, és az egyik mosdóban rábukkantak a félreérthetetlen helyzetben lévő, hiányos öltözékű bűnözőre. Sötétben csücsült a fajanszon, valószínűleg azt remélte, nem veszik észre, de a zsaruk érezhették, itt valami bűzlik.

„A vécén ülök! És még nem végeztem!” – közölte a férfi a rárontó rendőrökkel, mivel azok rögtön felszólították, hogy tegye fel a kezét. A betörő persze így is engedelmeskedett, és a videón látható, amint felállt, és letolt gatyával feléjük totyogott. Természetesen felhúzhatta a nadrágját, mielőtt előállították és őrizetbe vették. Nem sokkal később a bíró elrendelte a letartóztatását. „A szolgálat során sok dologgal találkozunk, de ezt nem láttuk eddig” – olvasható Lakewood rendőrségének közösségi oldalán, amelyre záporoztak a különféle hozzászólások.

Vécén ülő betörő

„Kitörölhette?” – tette fel a sokakat foglalkoztató kérdést egy kíváncsiskodó, és rajta kívül még legalább kettő, de hivatalos részről nem érkezett rá válasz. Többen kritizálták, hogy a rendőrség ilyen felvételt is felrak a közösségi oldalára, néhányan pedig csodálkoztak, a denveri kommandósok milyen nagy puskákkal mennek egy betörő felkutatására. „Inkább illegális szemétlerakásért kapjon büntetést!” – tréfálkozott egy nő, de ez a megjegyzés is sok lájkot kapott: „Szegény zsaruk, most rosszat fognak álmodni”

A videó itt tekinthető meg: https://fb.watch/qEaaedDc4n/

SZ. Z. J.

FOTÓ: LAKEWOOD RENDŐRSÉGE


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.