Rekordot döntött a bécsi rendőrbál

2024. 02. 06., k - 13:40
Zsaru Magazin

Több mint 2500-an váltottak jegyet a bécsi farsangi szezon hagyományos rendezvényére, a Városházán február 2-án 33. alkalommal megrendezett rendőrbálra, amely ezzel látogatottsági rekordot döntött. Sajtóhírek szerint a rangos társadalmi eseményen magyar kollégák is tiszteletüket tették.

Az osztrák zsaruknak 50 euróba került az amúgy 60 eurós belépő a rendőrbálba, és vették, mint a Sacher-tortát, de a 70 eurós, ülőhelyes jegyek iránt is nagy volt a kereslet. „Idén több mint 2500-an vásároltak belépőt. Ilyen sokan még sosem voltunk” – áradozott megnyitójában Gerhard Pürstl bécsi tartományi rendőrkapitány, és idén is hangsúlyozta, hogy a Városháza díszterme az osztrák főváros legszebb báli helyszíne, amit aligha lehet megcáfolni. Az 1883-ban átadott és legutóbb 1999-ben felújított épület 71×20 méteres, díszes átjárókkal és tíz szoborral ékesített csarnokát nagyszabású ünnepségek lebonyolítására találták ki, és remek az akusztikája.

A rangos eseményen tiszteletét tette Gerhard Karner belügyminiszter, Karoline Edtstadler alkotmány- és Európa-ügyi miniszter, Michael Takacs szövetségi rendőrfőnök és Michael Ludwig bécsi főpolgármester, de Thomas Hampel személyében a müncheni rendőrfőnök is megjelent a hitvesével. „A bécsi szezon 450 bálja közül a rendőrbál a legbiztonságosabb” – magyarázta az osztrák közszolgálati televízió riportjában Michael Ludwig, a tartományi rendőrfőnök pedig megjegyezte, hogy a nagy érdeklődés miatt dugó alakult ki a bejáratnál, de az sem igényelt rendőri intézkedést. A Börse Express című vezető osztrák gazdasági hírportál értesülése szerint Franciaországból, Svájcból és Magyarországról is érkeztek barátként tisztelt kollegák.

A program természetesen az elsőbálozó, rendőr-akadémiás diákok közös keringőjével indult, de profi táncosok is tartottak bemutatót. Volt tombola, továbbá különtermekben diszkó és kaszinó, a fő parketten pedig éjfél után Kék Duna-keringő. A telt házas mulatság hajnali 4-ig tartott, és valóban biztonságos volt, de leginkább emlékezetes. A bevétel fennmaradó részéből ezúttal is szociális projekteket támogatnak.

SZ. Z. J.

FOTÓ: WIENER POLIZEIMUSIK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.