Súlyos bírságok

2023. 11. 30., cs - 13:39
Zsaru Magazin

A közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járműveket ellenőrzött az Építési és Közlekedési Minisztérium. Ennek során több mint 114 millió forint bírságot szabtak ki a Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály munkatársai a magyar–román határszakaszon. A jogsértések több mint felét román vállalkozások követték el.

November 12. és 18. között a magyar–román határszakaszon a közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járműveket ellenőriztek. A kontroll kiemelt célja ezeknek a kocsiknak, továbbá az engedély vagy regisztráció nélkül közlekedő vállalkozásoknak a kiszűrése volt.
Az akcióban részt vevők összesen 208 jogsértést tártak fel, amelyből 75 esetben a vezetési és a pihenőidő, 53-szor a járművek műszaki állapota, 32 esetben túlsúly/túlméret és 25 alkalommal pedig az engedélyekkel összefüggő szabályok megsértése miatt intézkedtek. Továbbá 12-szer találtak AdBlue, manipulációra alkalmas adalékot. A jogsértések több mint a felét, 124-et román vállalkozások követték el; 28 szabálytalanságot bolgár, 25-öt török jogsértők járművében fedeztek fel. A kiszabott 114,491 millió forint bírságból 105,521 milliót a helyszínen rendeztek a szabálytalankodók, míg a fennmaradó összeget visszatartási intézkedéssel biztosítják az ellenőrök.
M. GY.
FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.