Szakmai nap az iskolaőrök munkájáról

2023. 05. 24., sze - 08:38
Zsaru Magazin

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szervezésében május 22-én a Rendőrségi Igazgatási Központban rendezték meg az iskolaőrök irányításáért felelős helyi koordinátorok első szakmai napját.

A konferencia központi témája az iskolaőrség működésével kapcsolatos tapasztalatok megosztása és az új irányvonalak kijelölése volt. A szakmai napot Szelei Pál ezredes, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság bűnügyi főosztályvezetője nyitotta meg, míg a házigazda szerepét Gubinyi Attila alezredes, az iskolapartnerségi osztály vezetője látta el, aki többek között bemutatta az iskolaőri szervezet felállításától eltelt időszak eredményeit, változásait, és pár szóban ismertette a következő tanévre várható előrejelzést. Busi Zoltán, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet szakmai vezetője felszólalásában méltatta a rendőrség kiemelkedő szerepvállalását a gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszerben. Az ORFK több szakterületének képviselője tartott előadást az iskolaőrséget érintő témákban. Kui László alezredes az ellenőrzések, míg Kissné Vass Anita őrnagy a szolgálatvezénylés rejtelmeibe kalauzolta a jelenlévőket. Oláh-Paulon László alezredes az iskolaőrök bűnmegelőzési tevékenységét emelte ki. A helyi szervek képviseletében Magyar Dávid hadnagy mutatta be az iskolaőrökhöz kapcsolódó helyi koordinátori feladatkört.

Fotó: Szabó Gabriella


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.