Tízéves kisfiú hívta a 112-t

2023. 05. 04., cs - 09:00
Zsaru Magazin

Megjutalmazták a zsaruk azt a bátor kisfiút, aki a 112-es segélyhívóra telefonált, miután édesapja elvesztette az eszméletét otthon.

Kétségbeesett kisfiú hívta a 112-es számot március 29-én. „Apukám elájult!” – szólt bele egy vékonyka, riadt hang a telefonba. A hívásból hamar kiderült, hogy egy 10 éves gyermek van a vonalban. A hívásfogadónak elmondta, hogy egy csattanást hallott a konyha felől, majd amikor kiment a szobából, a földön fekve, eszméletlen állapotban találta édesapját. A Szombathelyi Hívásfogadó Központ munkatársa azonnal tudta, hogy a fiúnak segítségre van szüksége, ezért kapcsolta a mentésirányítókat. A gyerek az ijedség ellenére is összeszedetten válaszolt a mentős kérdéseire, és követte az utasításait. Az édesapja csak néhány pillanatra tért magához, majd újból elvesztette az eszméletét. A mentésirányító megkérte a kisfiút, hogy próbáljon meg segítséget kérni a szomszédtól, hogy legyen mellette egy felnőtt, amíg a mentőkocsi kiérkezik. A fiú nem járt sikerrel, senkit nem talált otthon a szomszédban. Az irányító nem hagyta magára a gyereket, folyamatosan vonalban marad vele, és beszélt hozzá mindaddig, míg a mentősök a házhoz értek. A kisfiúnak hála, édesapja időben segítséget kapott.

Bátorságáért a zsaruk megjutalmazták Mező Adriánt, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságon vendégül látták, ahova egy szolgálati autóval érkezett az édesanyjával. Matyi István alezredes, a megyei tevékenységirányítási központ vezetője vezette körbe Adriánt a rendőrség épületében, majd ajándékcsomagot adott át neki.

Rádi Mónika

Fotó: Rendőrség

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.