Tízéves kisfiú hívta a 112-t

2023. 05. 04., cs - 09:00
Zsaru Magazin

Megjutalmazták a zsaruk azt a bátor kisfiút, aki a 112-es segélyhívóra telefonált, miután édesapja elvesztette az eszméletét otthon.

Kétségbeesett kisfiú hívta a 112-es számot március 29-én. „Apukám elájult!” – szólt bele egy vékonyka, riadt hang a telefonba. A hívásból hamar kiderült, hogy egy 10 éves gyermek van a vonalban. A hívásfogadónak elmondta, hogy egy csattanást hallott a konyha felől, majd amikor kiment a szobából, a földön fekve, eszméletlen állapotban találta édesapját. A Szombathelyi Hívásfogadó Központ munkatársa azonnal tudta, hogy a fiúnak segítségre van szüksége, ezért kapcsolta a mentésirányítókat. A gyerek az ijedség ellenére is összeszedetten válaszolt a mentős kérdéseire, és követte az utasításait. Az édesapja csak néhány pillanatra tért magához, majd újból elvesztette az eszméletét. A mentésirányító megkérte a kisfiút, hogy próbáljon meg segítséget kérni a szomszédtól, hogy legyen mellette egy felnőtt, amíg a mentőkocsi kiérkezik. A fiú nem járt sikerrel, senkit nem talált otthon a szomszédban. Az irányító nem hagyta magára a gyereket, folyamatosan vonalban marad vele, és beszélt hozzá mindaddig, míg a mentősök a házhoz értek. A kisfiúnak hála, édesapja időben segítséget kapott.

Bátorságáért a zsaruk megjutalmazták Mező Adriánt, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságon vendégül látták, ahova egy szolgálati autóval érkezett az édesanyjával. Matyi István alezredes, a megyei tevékenységirányítási központ vezetője vezette körbe Adriánt a rendőrség épületében, majd ajándékcsomagot adott át neki.

Rádi Mónika

Fotó: Rendőrség

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

Közlekedési balesetet okozott egy sofőr Csongrádon, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrök befejezték a nyomozást az ügyében.

 

Bátor sárkányhajósok

A vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át azoknak az életmentő pécsi diákoknak, akik egy vízbe esett férfit mentettek ki a tóból Orfűn.

 

Elfogták a törvényszegőt

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki egymást követően több alkalommal is törvényt sértett Makón.

 

Lezárt ügy: a gyűjtőszenvedély fogságában

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezett egy országos koordináció keretén belül vizsgált ügyet, amelyben közel 50 lőfegyvert, illetve azokhoz tartozó különböző alkatrészeket, eszközöket és csaknem 3000 lőszert foglaltak le.

 

Rendőrkézen a garázdák

A szegedi rendőrök elfogták azt a két helybéli férfit, akik egy fesztiválon bántalmazták ismerőseiket.

 

Tizenhárom illegális migránst csempészett

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki 13 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.