Zsaru segített az eszméletlen férfin

2023. 09. 28., cs - 14:49
Zsaru Magazin

Csendháborítás miatt kellett volna intézkednie Fekete Márk főtörzsőrmesternek, a Bácsalmási Rendőrőrs körzeti megbízottjának és kollégáinak szeptember 20-án reggel, ő azonban ehelyett életet mentett.

A kora reggeli órákban csendháborítás miatt tettek bejelentést. A helyszínre Fekete Márk főtörzsőrmester és járőrtársa, valamint egy rendőrtanuló érkezett. Éppen intézkedni kezdtek, amikor egy férfi sietett oda hozzájuk: „Elnézést, de ott fekszik a földön egy férfi, meghalt!”

– Azonnal az eszméletlen férfihoz siettem, aki nem messze tőlem, a dohánybolt ablakpárkánya előtt, a földön feküdt – meséli Fekete Márk. – Először megnéztem, nincs-e rajta sérülés, ami arra utalt volna, hogy leszúrták. Az ablakpárkányon egy férfi ült, aki éppen videócsetben beszélt valakivel. Kiderült, hogy az eszméletlen ember kollégája volt. Elmondta, hogy társával egyik ismerősükre vártak, aki elvitte volna őket a munkahelyükre, amikor a kollégája asztmás rohamot kapott. Hiába fújt a szájába az inhalátorból, nem segített. Aztán előrebukott, majd eldőlt a földön.

– Ellenőriztem az öntudatlan férfi életfunkcióit, de nem volt pulzusa. Először oldalra fordítottam, hogy ha van valami a szájában, akkor az kijöjjön, majd elkezdtem a mellkaskompressziót. Pár perccel később megérkeztek a mentősök, akik átvették tőlem az újraélesztést. Fél órán át küzdöttek az életéért, mire visszaállt a keringése. Miután stabilizálták a beteg állapotát, kórházba szállították.

Fekete Márk szabadidejében orvosi ügyeleten gépkocsivezető. Nem érte váratlanul a feladat, hiszen nem ez volt az első olyan eset, amikor újra kellett élesztenie valakit.

RÁDI MÓNIKA

FOTÓ: SZABÓ GABRIELLA


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.