Zsaru-vélemény: Betörni készült – bealudt

2024. 02. 08., cs - 12:15
Zsaru Magazin

Biztos volt, hogy nagyot fut a hazai sajtóban az a tragikomikus hír, mely szerint a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottai ébresztették azt a betörőt, aki éppen egy társasházi lakásba akart behatolni egy betört ablakon, ám eközben az ablakpárkányon elnyomta a buzgóság.

Megesik, hogy az ember munka közben elfárad, nincs ebben semmi különös. És az is megesik, hogy egy-egy bűncselekmény végül önmaga paródiája lesz. Két évvel ezelőtt például egy fiatalember kocsit akart feltörni, ezért az ablakához dobott egy méretes terméskövet, ami visszapattant, egyenesen az autófeltörő arcába. Vagy emlékezzünk a pesterzsébeti betörőre is, aki bejutott a kiszemelt házba, magához vett egy mobiltelefont, valamint egy kerékpárlámpát, majd a jól végzett munka örömére benyakalt egy üveg pezsgőt, befeküdt a fürdőkádba, és elaludt. Őt is a rendőrök ébresztgették, így végződött a pesterzsébeti kaland. Végül egy ilyen felsorolásban talán meg kell említeni azt a bűnözőt is, aki egy XXI. kerületi óvodából úgy másfél millió forint értékű tisztítószert, törlőkendőt és vécépapírt lopott, ezek egy részét aztán hazafelé menet elpotyogtatta, utat mutatva a nyomozóknak, akiknek elég volt végigballagniuk a szétszórt zsákmány mentén, egészen a tolvaj lakásáig.

Mint a fentebb sorolt történetek is mutatják, a bűnözők élete sem könnyű. Stresszes, fárasztó munka az övék. Nem csoda, ha akció közben kimerülnek vagy elveszítik a figyelmüket. A salgótarjáni társasház ablakában hortyogó férfit egyébként ugyancsak egyenruhások ébresztették, majd előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Lehet, hogy ezt követően egy kicsit rosszabbul fog aludni…

T. Z.

ILLUSZTRÁCIÓ: FREEPIK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.