Biztonságra hangolódtak

2021. 07. 21., sze - 17:02
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt hónap tapasztalatairól és az elkövetkezendő hetek feladatairól egyeztettek a szakemberek Tiszafüreden.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2021. július 20-án tartotta  második egyeztető ülését a tiszafüredi polgármesteri hivatalban.

A bizottság a Tisza-tó körül élők és nyaralók biztonságának érdekében folyamatos egyeztetéseket végez, összehangolja a három (Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén) megyei rendőr-főkapitányság, illetve társszerveinek munkáját, feladatait.

A bizottság tagjai az előző hónap tapasztalatait osztották meg egymással, továbbá a következő hetekben várható nagyobb rendezvények és a tervezett ellenőrzések rendészeti- és bűnügyi, bűnmegelőzési feladatait hangolták össze.

A közreműködő megyék részére átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati támogatásából készült ajándéktárgyakat, melyekkel a térségbe látogató turisták figyelmét hívják fel arra, hogy az ott tartózkodásuk alatt is „hangoljanak a biztonságra”.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy pályán a biztonságos közlekedésért

A MOL-Tatabánya Kézilabda Klub és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött a biztonságos közlekedés elősegítésében.

 

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.