Drónnal a Tisza-tó felett

2021. 08. 04., sze - 11:15
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A mezőkövesdi rendőrök a legújabb technikai eszközöket is bevetve vigyáznak a tó környékének biztonságára.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, Mezőkeresztesi Rendőrőrs körzeti megbízottjai nyomozó kollégáikkal és egy helyi hivatásos vadásszal együttműködve 2021. július 27-én hajtottak végre ellenőrzést a Tiszavalk mellett lévő morotván, illetve a Tisza-tó ide tartozó részén.

Tevékenységük célja a vízparti területeken található természeti értékek védelme, a jogsértések megelőzése, felderítése, tiltott vadászati, halászati eszközök felkutatása volt.

A közös szolgálat keretén belül drónnal ellenőrizték azon területeket, amelyek gyalogosan nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthetők, ennek során jogsértő cselekményt nem észleltek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.