Drónnal a Tisza-tó felett

2021. 08. 04., sze - 11:15
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A mezőkövesdi rendőrök a legújabb technikai eszközöket is bevetve vigyáznak a tó környékének biztonságára.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, Mezőkeresztesi Rendőrőrs körzeti megbízottjai nyomozó kollégáikkal és egy helyi hivatásos vadásszal együttműködve 2021. július 27-én hajtottak végre ellenőrzést a Tiszavalk mellett lévő morotván, illetve a Tisza-tó ide tartozó részén.

Tevékenységük célja a vízparti területeken található természeti értékek védelme, a jogsértések megelőzése, felderítése, tiltott vadászati, halászati eszközök felkutatása volt.

A közös szolgálat keretén belül drónnal ellenőrizték azon területeket, amelyek gyalogosan nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthetők, ennek során jogsértő cselekményt nem észleltek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy pályán a biztonságos közlekedésért

A MOL-Tatabánya Kézilabda Klub és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött a biztonságos közlekedés elősegítésében.

 

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.